Vives, mà dreta de Trias, assenyalat pel cas Marina Port Vell

Un informe d'Antifrau qüestiona l'actuació del responsable d'Hàbitat Urbà
vives
vives

Antoni Vives, regidor d’Hàbitat Urbà de Barcelona i mà dreta de l’alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, surt retratat a l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya on s’analitzen possibles irregularitats en la concessió de Marina Port Vell.

El Confidencial, que ha tingut accés a aquest document, publica que Antifrau qüestiona molt en particular l’actuació de Vives, entre altres responsables municipals. En concret un fragment de l’informe reproduït per aquest digital exposa que “Pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, l’actitud dels responsables municipals, en concret la del senyor Antoni Vives, va ser qüestionada des del principi en haver-se preocupat més com a vicepresident de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) pels interessos particulars de Salamanca Nine LTD que per l’interès públic, que com a tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i regidor d’Habitat urbà es presumeix que defensava”.

En un altre fragment s’indica que “La segona persona que apareix directament afectada en els fets és Antonio Vives, regidor d’Hàbitat urbà de l’Ajuntament de Barcelona, que en el període que passa des de l’entrada de Salamanca Nine a Marina Port Vell fins a l’aprovació del Pla Especial del Port Vell va ocupar una vocalia en el consell d’administració”. Amb relació a la seva actuació, en concret, es relata que “és en aquest senyor on es planteja un conflicte d’interessos“, ja que “es va postular com el principal valedor del senyor Martin Bellamy (el principal directiu del grup britànic Salamanca) en la defensa de la construcció d’una marina de luxe, abans fins i tot que l’Ajuntament aprovés definitivament el Pla Especial del Port Vell”.

Vives no és l’únic esquitxat per l’anàlisi d’Antifrau: el seu predecessor, el socialista Jordi William Carnes, també és qüestionat. A més, Antifrau corrobora en el mateix document que el capital rere la suposada inversió procedent del Regne Unit prové, en realitat, de la cúpula de la primera petroliera russa, Lukoil. De Salamanca, d’altra banda, es revela que bona part dels seus ingressos procedeixen de la contractació de mercenaris per a tasques de seguretat en zones de conflicte.

Malgrat tot això, Antifrau, depenent de la Generalitat de Catalunya, només reconeix tenir sospites sobre Vives i no proves o indicis de conductes irregulars pròpies de “l’àmbit d’actuació” d’aquesta oficina.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari