Les persones sense feina ni prestació es tripliquen els darrers quatre anys

El 2010 eren 67.000, ara són més de 187.000 a Catalunya
Cua a una oficina del SOC
Cua a una oficina del SOC

Un estudi del sindicat Comissions Obreres basat en dades del Servei Públic del Servei Estatal (SEPE) exposa que els treballadors que es troben sense feina ni prestació a Catalunya s’han multiplicat per tres des del 2010. Fa quatre anys, patien aquesta situació 67.000 persones. Enguany són més de 187.000.

Aquesta anàlisi sobre l’evolució de la cobertura i quantia de les prestacions també indica que l’any 2010 cobraven la prestació per desocupació un 86,6% dels treballadors aturats, mentre que ara aquest percentatge ha caigut fins al 64,9%. Una altra dada a destacar és que pràcticament s’ha duplicat el nombre de treballadors que reben ajudes no vinculades al salari (prestacions assistencials): del 22,3% al 40,5%.

Així doncs, en el moment actual cauen les prestacions contributives i s’incrementen els subsidis. Les prestacions d’atur són menors actualment per l’increment dels desocupats de llarga durada, l’impacte del treball temporal i el fet que l’increment de despesa en prestacions no hagi estat a l’altura de l’increment de l’atur, interpreta CCOO.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari