La ‘mà negra’ d’Abertis

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'agenolla davant de la concessionària i li "regala" més trànsit i la bonificació de peatges
Peatge d'Abertis
Peatge d'Abertis

Un dels greuges que fereixen més la sensibilitat dels catalans és la tirania dels peatges a les autopistes que connecten les principals ciutats del país i la manca d’autovies alternatives gratuïtes, com tenen la majoria de les comunitats autònomes espanyoles. A Catalunya només podem viatjar gratuïtament per una via de, com a mínim, quatre carrils entre Barcelona/Lleida (A-2) i Girona/Lleida (Eix Transversal).

Però la construcció d’aquestes infraestructures ha estat una epopeia. La de l’autovia entre Barcelona i Lleida va durar 14 anys, a causa de la surrealista judicialització del traçat del tram Cervera/ Santa Maria del Camí, fet que va comportar la paralització de les obres durant anys. L’Eix Transversal es va inaugurar l’any 1997, però amb només dos/tres carrils. El seu desdoblament es va poder acabar 16 anys més tard, el gener de 2013.

Tant l’A-2 -mentre van durar les inacabables obres-com l’Eix Transversal -mentre no es va fer el desdoblament- es van convertir en un cementiri d’automobilistes, a causa del seu perillosíssim traçat i la dificutat de fer avançaments. Hom diria que una ment perversa va planificar aquesta mortandat que, com és obvi, espantava molts conductors i els desviava cap a les segures autopistes de peatge que explota la concessionària Abertis.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari