Rajoy s’amaga amb el cas Moragas

El Govern central tampoc valora la V i exhorta Mas a complir la llei
Rajoy
Mariano Rajoy

Una vegada més, el Govern de Mariano Rajoy ha utilitzat la tècnica emprada cada cop que sorgeix un problema: es tapa els ulls i les orelles per esperar que passi el xàfec. Després que alguns mitjans hagin publicat aquest divendres els SMS que el cap de Gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, va enviar a l’examant de Pujol Ferrusola per accelerar el procés a l’expresident català, la vicepresidenta de l’Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat fer cap valoració. La portaveu ha utilitzat el mateix recurs, preguntada repetidament per les conseqüències de la V, i ha assegurat que el Govern espanyol “respecta el dret de totes les persones a manifestar-se pacíficament per allò que creguin convenient”.

El “respecte” del dret a manifestar-se recollit a la CE és la declaració que els periodistes han arrencat a Sáenz de Santamaría durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. “El Govern, aquest i qualsevol, a Espanya i a Catalunya, estan subjectes a la Constitució. Tenim l’obligació, el Govern i la Generalitat, de fer complir la llei”, ha afegit per tancar el tema. L’Executiu espera que Mas “compleixi la seva paraula” i faci complir la llei.

Sobre el cas Moragas: “Aquest govern no comenta comunicacions privades, que s’han fet públiques”, ha respost la vicepresidenta, el primer cop que li han preguntat pel Camargate. “El Govern va fer alguna cosa perquè s’accelerés el procés contra Pujol?”, han replicat els periodistes. “Hi ha uns procediments judicials oberts i una confessió de part”, ha estat la resposta del Govern, per tancar el tema.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari