Asens reclama a Sánchez que “no li tremolin les cames” per trencar relacions amb Israel

El candidat al 9-J confia que Comuns Sumar i Podem es tornaran a reagrupar "a la llarga"

El candidat de Comuns Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, en roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN)

El candidat dels Comuns Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “no li tremolin les cames” per parlar de genocidi a Israel i ha fet una crida a “trencar relacions” i “aïllar” el país per evitar que continuï l’ofensiva sobre Gaza. “El que pot aturar Israel és que senti que el preu que ha de pagar per continuar la guerra és més alt que aturar-la”, ha defensat aquest dilluns Asens en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). En aquest sentit, Asens ha recordat que el govern espanyol va retirar l’ambaixadora espanyola de Buenos Aires per motius “menys greus” i ha condemnat les “amenaces” que ha traslladat Tel-Aviv a Espanya.

Amb relació a les paraules del ministre d’Exteriors israelià, Yisrael Katz, que ha advertit que “a qui ens faci mal, li farem mal”, Asens ha subratllat que el govern liderat per Benjamin Netanyahu “està insultant el govern espanyol” i ha recordat escàndols com el de Pegasus, el programa desenvolupat per una empresa israeliana i que va servir per espiar, entre d’altres, el mateix Sánchez. “No sé què fa falta perquè Espanya trenqui relacions comercials i institucionals amb Israel”, ha manifestat, tot afegint que el seu partit vol “escoltar el president del govern i que respongui a aquestes amenaces del govern israelià”. Aaixò no pot quedar sense resposta”, ha conclòs el candidat europeu.

Reagrupació amb Podem

D’altra banda, el candidat de Comuns Sumar s’ha mostrat confiat que “tard o d’hora” el seu partit i Podem es tornaran a “reagrupar”. Asens ha assegurat que “a nivell estatal no té sentit que hi hagi tres propostes d’esquerres”, i ha assenyalat que “a la llarga hem de tornar a confluir”. Malgrat admetre que ha hagut de fer un “dol personal” pel trencament, Asens ha dit que, en tot cas, en aquests comicis els dos partits no s’estan “enfrontant” sinó que són “aliats”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari