Israel eleva el to contra Espanya: “Els dies de la Inquisició es van acabar”

El govern de l'Estat jueu acusa Espanya de "premiar el terrorisme" i adverteix que "a qui ens faci mal, li farem mal"

  El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, conversant amb el president dels EUA, Joe Biden (Oficina del Primer Ministre d'Israel)

  El govern d’Israel ha elevat aquest dilluns el to contra Espanya, augmentant la crisi institucional entre tots dos països des que el govern espanyol va anunciar el reconeixement de l’Estat de Palestina. El ministre d’Exteriors israelià, Yisrael Katz, ha assenyalat que “els dies de la Inquisició es van acabar”, i ha formalitzat la prohibició al Consolat d’Espanya a Jerusalem de prestar serveis als palestins.

  “Estem a l’any 2024, es van acabar els dies de la Inquisició. Avui, els jueus tenim un Estat sobirà i independent i ningú ens forçarà a convertir-nos de religió o amenaçarà la nostra existència. A qui ens faci mal, li farem mal”, ha manifestat Katz en un comunicat compartit a la xarxa social X. El ministre israelià ha advertit que “no callarem davant d’un govern que premia el terrorisme” i ha assegurat que no permetrà que “els que intenten establir un Estat palestí del terror tinguin contacte amb els palestins”.

  En aquest sentit, com ja va avançar Katz la setmana passada, Israel prohibeix al Consolat d’Espanya “realitzar activitats consulars o prestar serveis consulars als residents de l’Autoritat Palestina”, és a dir, a la Cisjordània ocupada. El Consolat “està autoritzat a prestar serveis consulars només als residents del districte de Jerusalem únicament”, detalla la carta que els israelians han enviat a l’ambaixada espanyola a Tel-Aviv.

  (Visited 43 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari