Espanya aportarà 1.000 milions d’euros a Ucraïna en suport militar aquest any

Sánchez i Zelenski signen a Madrid un acord polític de seguretat "d'enorme transcendència"

Espanya aportarà 1.000 milions d’euros a Ucraïna en suport militar aquest any. Aquest és el principal compromís sorgit de l’acord polític en seguretat que han signat aquest dilluns el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, que és de visita oficial a Madrid.

Sánchez ha remarcat el compromís d’Espanya amb Kíiv i ha remarcat que l’acord signat té “una enorme transcendència”. “Ucraïna pot comptar amb Espanya en la defensa de la pau i els valors que compartim”, ha dit. Zelenski ha agraït el suport espanyol i ha descrit Espanya com un “soci fiable” que “no tanca els ulls” a les agressions russes.

Des del 2022, Espanya ha enviat a Ucraïna diversos “paquets de material militar i equips de protecció”, i ha ofert entrenament militar i ajut en l’evacuació i atenció de ferits i familiars.

L’acord contempla que segueixi la col·laboració militar per contribuir al fet que “Ucraïna pugui seguir exercint el seu legítim dret a la legítima defensa i per ajudar-la a adaptar i modernitzar les seves forces de seguretat i defensa, en estreta cooperació amb la Unió Europea i l’OTAN“.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari