Periodistes de TV3 alerten de manca de neutralitat amb la Diada

Consideren que informacions de servei sobre la manifestació de l'11-S són "crides descarades a la participació"
Tv3
Tv3

La secció del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) a TV3 han alertat, per mitjà d’un comunicat, que la televisió pública catalana ha traspassat algunes línies vermelles que queden lluny del seu llibre d’estil amb informacions referents a la Diada. Alguns continguts han fet crides a la mobilització per a l’11-S, lluny de la imparcialitat que s’espera d’un ens públic.

“Tots els ciutadans ens paguen amb els seus impostos, incloent aquells que no s’han registrat per anar a la V”, recorda el comunicat, per afegir que “es possible que, com sembla que passa a la societat, hi hagi també una majoria pro consulta o pro independència a la redacció de TVC, però com a professionals no podem enganyar els ciutadans donant-los propaganda en comptes d’informació“.

L’SPC fa una crida a la direcció del mitjà i els seus treballadors per recuperar la imparcialitat: “Cap causa mereix que tirem a la paperera la neutralitat que ens ha de caracteritzar com a professionals de la informació davant la societat“. “La reiteració d’informacions de servei sobre la Diada explicant la manera d’arribar, indicant els trams que queden per omplir, entevistant per enèsima vegada els organitzadors, es converteixen en crides descarades a la participació”, afirma el comunicat.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari