Tothom contra la pista d’esquí de Trias a la Zona Franca

La discussió del projecte, tombada pel PP
Xavier Trias
Xavier Trias

La possibilitat de discutir, aquest divendres, la construcció d’un centre d’esports d’hivern a la Zona Franca durant el ple de l’Ajuntament de Barcelona s’ha esvaït finalment amb l’acció del president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz. Ha forçat la retirada de l’aprovació provisional del canvi en el pla metropolità que volia fer el govern municipal de Xavier Trias, però llavors la polèmica ja estava servida.

La idea d’equipar d’aquella manera el barri de la Marina ha tingut la virtut de posar en contra gairebé tothom que n’ha opinat. “És una broma de mal gust”, segons el socialista Jaume Collboni. Ricard Gomà (ICV-EUiA) veu en aquest cas un nou exemple d’opacitat en afers urbanístics. Per la seva part, Alfred Bosch (ERC), tot i declarar que “Barcelona no es Dubai”, s’ha mostrat més receptiu: vol donar una ullada al projecte per opinar.

L’opinió dels ciutadans s’ha fet notar a Twitter, on els usuaris han interpel·lat i criticat Trias insistentment aquest divendres. N’hi ha que retreuen l’alcalde la possibilitat d’enderrocar el Banc d’Aliments de la ciutat i l’institut de la Mercè. I n’hi ha que recorden el paper del govern municipal en el recent cas de desnonament d’Irene i la seva família, al mateix barri. Altres parlen de bogeria, de genialitat (irònicament)… En resum, burla i indignació.

De moment, l’Ajuntament no ha confirmat oficialment que pretengui construir en concret un centre d’esports d’hivern, per bé que admet voler dotar el barri de la Marina d’un equipament atractiu i que està vinculat a la candidatura de la capital catalana als Jocs Olímpics d’Hivern. Maite Fandos, regidora d’Esports, considera que l’obra tindria sentit encara que no es concretés la candidatura olímpica.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari