Defensors de la sanitat pública es tanquen a l’Hospital Joan XXIII

Protesten contra la pèrdua de llits i de pressupost
encerclar hospital joan xxiii
encerclar hospital joan xxiii

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, format per la CUP, la CGT, COBAS i persones a títol individual, ha iniciat aquest dijous una acció reivindicativa que ha consistit a tancar-se a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per protestar contra les polítiques en matèria de Salut de la Generalitat. En concret, denuncien el tancament de llits (que acabarà afectant un total de 125), la reducció del pressupost del centre en 24 milions d’euros, la supressió de 171 llocs de treball els darrers quatre anys i la intenció de tancar l’edifici de consultes. Així mateix reiteren la seva alerta sobre la privatització del banc de sang i dels serveis de radiologia i cuina. Tot plegat, indiquen, comporta el desmantellament d’aquest hospital.

La CUP de Tarragona ha explicat aquest dijous que va denunciar la Xarxa Sanitària Santa Tecla davant la Fiscalia perquè considera que es dóna “un clar cas d’incompatibilitats i conflicte d’interessos que afectaria diferents alts directius d’aquesta Xarxa i de les institucions públiques sanitàries”, recull Reusdirecte.cat. Al bell mig d’aquest afer la CUP situa una desena de persones relacionades amb Convergència i Unió. Segons Laia Estrada, de la CUP de Tarragona, es tracta d’un cas de portes giratòries.

Els retrets al Joan XXII no són únics. Pacients i personal sanitari s’estan mobilitzant arreu els darrers dies en defensa de la sanitat pública. El tancament de llits durant l’estiu ha centrat les últimes protestes d’aquesta setmana als hospitals de la Vall d’Hebron i Bellvitge (#rebelionbellvitge). El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha titllat les crítiques contra el tancament de llits de “política de baix nivell”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides