L’escàndol de Qatar 2022 esquitxa el Barça i la RFEF

France Football destapa les relacions de Rosell, Villar i Florentino amb l'emirat
sandro rosell dimissió
sandro rosell dimissió

La revista France Football ha publicat en la seva última edició una investigació sobre la polèmica elecció de la seu del Mundial del 2022, que finalment es va decantar per la candidatura de Qatar. Segons aquesta publicació, la participació de destacats dirigents del futbol espanyol va ser clau: Qatar i Espanya haurien acordat donar-se suport mútuament quan l’emirat optava a acollir la cita del 2022 i els espanyols (juntament amb els portuguesos) ambicionaven organitzar la del 2018, que acabaria en mans de Rússia. Ángel María Villar, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol i vicepresident de la FIFA, i Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, haurien tingut un rol destacat.

Jaume Fluxà
Aquest empresari mallorquí hauria exercit com a pont entre Qatar i Espanya. Conseller de la Banca Rothschild a Espanya amb la tasca d’implantar-la també a Qatar, segons France Football, assessora el grup Al Jaber, un dels principals constructors que opera a Qatar. La investigació de la revista francesa li atribueix l’organització d’un viatge de dirigents de Qatar a Madrid per reunir-se amb Florentino Pérez i Villar.

Sandro Rosell
Documents publicats per France Football indiquen que BSM, societat de l’expresident del Barça, es va beneficiar d’acords de l’acadèmia de formació de futbolistes Aspire, creada a Qatar, i que va arreplegar vots, principalment entre nacions africanes. Segons un contracte del 2008 mostrat en les pàgines de la revista, Rosell hauria percebut, via BSM, més de 2.700 milions de l’acadèmia Aspire. Ha cridat l’atenció de France Football el fet que Aspire només hagués creat acadèmies en aquells països africans que podien votar sobre la candidatura de Qatar 2022.

Carles Vilarrubí
Com Fluxà, aquest vicepresident del Barça també és conseller de la Banca Rothschild a Espanya i se’l considera proper a Fluxà.

Florentino Pérez
France Football explica que l’interès del president del Reial Madrid se centrava en els seus negocis i no en el club blanc. Pérez té vincles amb l’estat de Qatar via l’empresa Hotchief (l’emirat és inversor i la companyia fa grans obres allà) i amb Fluxà (ACS i Al Jaber són socis en la construcció d’autopistes a Doha; Fluxà és accionista d’ACS).

Ángel M. Villar
Aquestes informacions assenyalen que el màxim dirigent del futbol espanyol es va reunir amb dirigents del futbol de Qatar per intercanviar vots entre la candidatura ibèrica a organitzar la Copa del Món del 2018 i la que Qatar presentava per acollir la cita del 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides