La cúpula de Caixa Penedès evita la garjola tornant els diners

El fiscal no recorrerà la condemna
ricard pagès
ricard pagès

L’exdirector general de Caixa Penedès Ricard Pagès i els exdirectius Manuel Troyano, Santiago José Abella i Joan Caellas evitaran ingressar a la presó perquè renuncien als 28,6 milions d’euros que es van assignar com a pensions ells mateixos quan dirigien l’entitat. En aquesta condemna, la primera en l’àmbit penal per a banquers a l’Estat, el reconeixement dels fets per part dels acusats s’ha apreciat com a atenuant. Finalment, Pagès ha estat condemnat a dos anys de presó i Troyano, Abella i Caellas, a un cadascun, però la manca d’antecedents penals els exonera a tots d’haver d’ingressar.

El jutge José María Vázquez Honrubia no ha fet cas de la petició del fiscal, qui demanava tres anys i mig de presó per un delicte societari continuat d’administració deslleial per a Pagès i tres per als altres directius condemnats, que considerava cooperadors necessaris. En un comunicat posterior, la Fiscalia Anticorrupció ha manifestat la seva renúncia a recórrer aquesta sentència, declarada ferma en el mateix acte, “ja que cap de les parts ha manifestat la seva intenció de recórrer-la” perquè “imposa penes dins dels marges legalment aplicables”. Les acusacions del Grup Banco Mare Nostrum i Fundació Pinnae havien reduït la seva petició de pena arran del reconeixement dels fets i de la devolució dels imports per parts dels condemnats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides