Quin és l’escenari que té previst Artur Mas pel 9-N?

artur mas
artur mas

El president Artur Mas està decidit a arribar fins al final en la convocatòria de la consulta pel 9-N, segons expliquen fonts de Presidència de la Generalitat.

A la plaça de Sant Jaume estan totalment convençuts que el Tribunal Constitucional suspendrà la Llei catalana de consultes a instàncies del Govern central. Davant d’aquesta situació, l’estratègia de la Generalitat serà col·locar urnes i paperetes arreu de Catalunya el 9-N, tot i que no es podrà celebrar legalment el referèndum i la gent no votarà perquè no hi haurà cens electoral. Es busca una imatge de xoc: urnes buides per exemplificar l’oposició del Govern espanyol a la consulta.

Com és obvi, la clau per a l’èxit d’aquesta performance és que els mitjans de comunicació internacionals es facin un ampli ressò d’aquest simulacre de referèndum amb urnes però sense votants per tal d’il·lustrar l’animadversió del Govern espanyol a una consulta democràtica.

D’aquí que aquesta estratègia vagi acompanyada d’una intensa campanya de relacions públiques amb els periodistes dels mitjans de comunicació estrangers, com s’ha fet en les últimes setmanes i, de manera especial, durant la passada Diada de Sant Jordi, en què Presidència de la Generalitat va convidar un grup de 25 corresponsals de Madrid. Tota vegada que la via diplomàtica per a la internacionalització del ‘procés’ català s’ha constatat que no funciona, ara es vol jugar a fons des de la plaça de Sant Jaume la via mediàtica, molt més accessible i permeable.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari