Els professors amenacen amb un aprovat general

L'última mobilització de la marea verda dels docents balears preveu un final de curs calent
La marea verda de Palma de Mallorca
La marea verda de Palma de Mallorca

Els professors de les Illes Balears han amenaçat de donar un aprovat general a tots els alumnes de primària i secundària com a mesura de pressió en contra de la política lingüística, la del govern de José Ramón Bauzá i en contra de la LOMCE. Els docents van protagonitzar dissabte una marxa de 32 kilòmetres a peu que va recórrer d’Inca a Palma de Mallorca.

La dràstica mesura que no compta amb el suport de tots els docents creuen que tindria un gran impacte. Quasi 10.000 persones van finalitzar el trajecte per demostrar que l’esperit verd segueix i que aquest curs no ha estat normal. Amb aquesta marxa, els docents han advertit al govern balear que la seva lluita segueix i amenacen de provocar un final de curs calent, després de començar-lo amb tres setmanes de vaga aconseguint un suport sense precedents dins de la comunitat educativa i de les associacions de pares i mares d’alumnes.

L’assemblea de docents reconeix que la Conselleria està utilitzant l’opció del desgast per fer front a les seves peticions i per evitar-lo han posat en marxa el “Llibre Verd”, un document obert a la participació general i que recollirà totes les aportacions sobre el model educatiu de futur.

El desencadenant del conflicte va ser la imposició per aquest curs del decret de tractament integrat de llengües (TIL), un canvi en el model lingüístic en l’ensenyament que introdueix l’anglès com a tercera llengua vehicular i arracona el català. Tota la comunitat educativa s’ha oposat al pla de Bauzá perquè considera que s’aplica de manera precipitada i d’esquena als docents.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari