Qatar és un infern laboral

El Comitè Executiu de la FIFA discutirà aquesta setmana el vergonyant tracte als treballadors que construeixen els estadis
al Al Wakrah Zaha Hadid
al Al Wakrah Zaha Hadid

L’informe La causa sobre Qatar, divulgat aquest diumenge per la Confederació Sindical Internacional (CSI), l’organització sindical més important del món, exposa les pèssimes condicions laborals i d’allotjament que pateixen els obrers que construeixen els estadis de la Copa del Món de futbol del 2022, així com la manca de respecte als drets humans en l’emirat.

Segons la CSI, a les obres de l’estadi Al Wakrah arriben a conviure més de 10 treballadors en una mateixa habitació, les condicions per cuinar són antihigièniques i insegures, manca espai personal per a cadascun i alguns obrers viuen en habitacions improvisades a les graderies i dormen en matalassos tirats a terra. Malgrat això, els inspectors locals d’obres que van visitar l’estadi han valorat que les condicions laborals són satisfactòries, denuncia la CSI.

El febrer passat, Amnistia Internacional va avaluar com “un bon punt de partida” la nova normativa aprovada per Qatar per tal d’evitar alguns dels pitjors abusos laborals en les obres del Mundial, però aquesta ONG i la CSI consideren insuficient el seu abast. En l’horitzó, una funesta previsió: diverses ONG i organitzacions sindicals calculen la mort de 4.000 treballadors en la construcció de les obres necessàries per disputar, d’aquí a vuit anys, la Copa del Món.

La FIFA haurà de discutir en el seu proper Comitè Executiu, a partir del 20 de març, qüestions i demandes pendents sobre Qatar, com ara l’extensió de les millores en els drets laborals a tots els treballadors migrats ara sotmesos als abusos derivats del sistema de patrocinis (kafala), entre ells la llibertat sindical, i un sistema de supervisió i sanció garantista.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari