Panrico: retallades als treballadors, augments als directius

Malgrat les pèrdues, Panrico va pagar bonus als seus directius en 2012 per evitar que s'anessin de la companyia
Sense títol
Sense títol

Panrico travessa un dels seus pitjors moments, amb els treballadors de la planta de Santa Perpètua de la Mogoda fent una vaga indefinida contra els acomiadaments i les retallades salarials i per protestar per l’impagament de la nòmina de setembre. L’empresa diu que no pot pagar als seus empleats per falta de liquiditat, com a conseqüència de les importants pèrdues dels últims exercicis.

En 2012 Panrico va perdre 98,8 milions d’euros, que s’integren dins dels 700 milions d’euros de deute de l’empresa. Malgrat això, els seus directius -entre els quals es troba el germà del president de la Generalitat, Artur Mas– van cobrar un 43% més de sou que en l’exercici anterior, segons Eleconomista, que assenyala que en els tres últims anys s’ha abonat un bonus als directius per impedir que es marxessin a altres companyies.

El bonus estaria justificat si els directius haguessin aconseguit millorar els comptes de Panrico, però la veritat és que la solució presentada per sortir de la crítica situació passa per acomiadar a gairebé la meitat de la plantilla i reduccions salarials pels quals es quedin d’entre un 35% i un 45%. Aquest descens s’hauria de sumar al que els treballadors van assumir en 2012, que els va suposar un 20% de retallada salarial, mentre els seus directius augmentaven els seus ingressos.

 

Mentrestant, els treballadors segueixen bloquejant l’accés a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda (Barcelona), la més gran de la companyia, on s’han produït enfrontaments amb els mossos d’esquadra, que van tractar de desfer els piquets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides