La CE investiga els acords del Govern amb Ryanair

Brussel·les no descarta una "ajuda il·legal" a l'aerolínia irlandesa per operar als aeroports de Reus i Girona
Sense títol
Sense títol

La Comissió Europea ha obert una investigació per esbrinar si els acords entre Ryanair i el Govern català perquè l’aerolínia irlandesa operi als aeroports de Girona i Reus vulneren la normativa comunitària. Ho fa arran de la denúncia d’una altra companyia aèria que va assegurar que les condicions obtingudes per Ryanair, que rep prop de 9 milions anuals de les administracions, constitueixen una “ajuda estatal il·legal”.

 

Brussel·les ha explicat que investigarà les aerolínies que hagin obtingut acords similars de les administracions, tant amb el Govern com amb els respectius ajuntaments i diputacions. També ho farà amb els aeroports, gestionats per AENA, que podrien sortir igualment beneficiats dels contractes, segons ha indicat en un comunicat l’executiu comunitari.

 

“La Comissió no pot descartar que els acords de comercialització atorguin a les companyies aèries o als aeroports implicats un avantatge indegut respecte dels seus competidors“, ha dit la CE en la nota, on ha apuntat que els contractes “es refereixen a la publicitat de les regions afectades i contenen diverses condicions relatives a la presència i escala de les operacions de les línies aèries als dos aeroports”.

 

La Generalitat i les administracions locals aporten 5,8 milions d’euros cada any al fons de competitivitat de l’aeroport de Girona i 3,2 al de Reus, operats quasi exclusivament per Ryanair. Malgrat les subvencions rebudes, la companyia no ha complert amb el nombre de passatgers anuals al qual s’havia compromès amb el Govern.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.