La PAH desafia la justícia

Els afectats per la hipoteca mobilitzen la ciutadania i la classe política per afrontar el desacatament, el 16 d'octubre, de l'ordre de l'Audiència de Girona per desallotjar el bloc de Salt, on viuen 43 persones
Sense títol
Sense títol

L’augment de desnonats que participa en la PAH sumat al cop de porta parlamentari a la iniciativa legislativa popular, que entre altres mesures proposava el lloguer social, va fer reaccionar els seus activistes. Fa mesos es va elaborar un manual de desobediència civil per recuperar habitatges buits per dues vies: ocupació individual del pis del qual s’ha estat desnonat o recuperació de blocs sencers propietat de la banca.

La campanya Obra Social ha ocupat 13 edificis i ha reallotjat 712 persones. Terrassa en va ser la pionera. Fa gairebé dos anys de l’ocupació del bloc CX, en al·lusió al banc propietari de l’immoble, al barri Sant Pere Nord. Aleshores la plataforma va negociar amb l’entitat un lloguer social per als seus inquilins, una fita que es va aconseguir al maig passat, quan les parts van pactar el reallotjament de les 11 famílies que hi vivien en altres habitatges propietat del banc que també estaven buits.

La història del bloc de Salt té un final incert. Una cosa és segura, les negociacions han durat menys. L’Obra Social de la PAH de Girona va ocupar un immoble al març passat. Hi viuen 43 persones, entre les quals 22 nens. Tots ells estan alertats de l’ordre de desallotjament dictada per l’Audiència Provincial que s’hauria de fer efectiva el 16 d’octubre.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.