Els Mossos culpen el seu director de les darreres agressions

Fa set anys que els sindicats dels Mossos d'Esquadra reclamen armilles antibales, però els consellers de torn ho han anat deixant passar entre promeses i enganys. El Sindicat de Policies de Catalunya ha dit prou i ha presentat una denúncia contra el màxim responsable del cos, Manel Prat
Anunci Barça
Anunci Barça

L’article 17 de la Llei 31/1995 sobre prevenció de riscos laborals estableix que «l’empresari ha de proporcionar als seus treballadors equips de protecció individual adequats per a l’exercici de les seves funcions i ha de vetllar perquè se’n faci un ús efectiu quan, pel tipus de tasques efectuades, siguin necessaris». Aquest és un dels arguments que més han fet servir els sindicats policials en els darrers set anys per reclamar armilles de protecció individual lleugera antibales i antipunxades.

Poc abans del final del tripartit, el conseller d’Interior Joan Saura es va comprometre a equipar els agents amb les armilles antibales en menys de dos mesos, però el material mai es va arribar a comprar. En el càrrec el va substituir Felip Puig, qui durant el seu primer any va mantenir una molt bona relació amb els sindicats, però posteriorment es va començar a espatllar a conseqüència del desinterès de Puig per dotar d’aquesta protecció els agents. Ara, amb Ramon Espadaler de conseller d’Interior, els sindicats denuncien que el diàleg és inexistent i que aquest polític ni tan sols els ha cridat a mantenir converses bilaterals per presentar-se, com acostuma a ser habitual cada cop que arriba un nou responsable al departament.

 

Denúncia als jutjats
Davant les contínues dilacions en la solució d’aquest tema, la principal reivindicació dels Mossos d’Esquadra, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha presentat una denúncia contra el director general del cos, Manel Prat, i el subdirector general de recursos humans, Josep M. Sans Rodríguez, als quals acusa d’un delicte contra la seguretat i la salut en el treball i per un delicte de lesions per imprudència. La querella feia temps que es preparava i finalment es va entregar als jutjats el passat 7 d’octubre.

 

Més informació a l’edició en paper del setmanari EL TRIANGLE

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari