Qui paga el Castor si no arriba a funcionar?

El ministre d'Indústria no aclareix si l'Estat és responsable dels 1.700 milions de cost del projecte en cas que es descarti pels sismes causats
Projecte Castor
Plataformes del magatzem Castor

Era una de les qüestions més transcendents, però de moment s’ha quedat sense resposta, El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, no ha aclarit si l’Estat haurà de compensar les empreses promotores del projecte Castor, el cost previst del qual ronda els 1.700 milions d’euros, en cas que aquest no entri mai en funcionament.

 

Soria ha comparegut aquest dijous a la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats per informar sobre la situació del magatzem subterrani de gas de la companyia Escal UGS, integrada en el grup de la constructora ACS propietat de Florentino Pérez.

 

El projecte es troba paralitzat per ordre del mateix Soria a causa dels centenars de sismes, dos d’ells per sobre dels 4 graus a l’escala de Richter, produïts com a conseqüència de les injeccions de gas, que han provocat la reacció en contra dels veïns de les poblacions del Baix Maestrat i les Terres de l’Ebre, així com d’entitats ecologistes i de la societat civil. Segons Soria, no es reanudarà “fins que no es tingui la certesa que la instal·lació és segura”.

 

El ministre ha explicat que l’emmagatzament de gas es considera un cost de sistema que es retribueix mitjançant la tarifa quan entra en funcionament. L’empresa gestora, Escal UGS, té garantida una retribució de 1.273 milions, als quals s’afegirien diversos conceptes per costs previs a la posada en funcionament, de manera que el cost total del projecte estaria al voltant dels 1.700 milions.

 

Així, encara està per veure qui es farà càrrec d’aquesta quantitat si el projecte s’atura definitivament pels inèdits moviments sísmics que ha causat des que van començar les injeccions de gas.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari