La PAH força el rebuig del conseller Vila a un desallotjament

Un centenar d'activistes ocupa el Departament de Territori per intentar aturar el desallotjament d'un bloc de pisos de Salt
La PAH al Departament de Territori
La PAH al Departament de Territori

Un centenar d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat aquest dijous d’11h a 13h el vestíbul de la Conselleria de Territori per reclamar l’obertura d’una via de diàleg amb el conseller Vila. L’objectiu de l’acció era aturar el desallotjament previst per al 16 d’octubre d’un bloc d’habitatges de Salt, un edifici propietat de la ‘banca tòxica’, la Sareb, on actualment viuen 43 persones. Vila no hi ha anat, però sí que s’hi ha personat el secretari d’Habitatge, Carles Sala, que després d’una hora de reunió amb representants de la Plataforma, s’ha compromès a un posicionament públic de la Generalitat contra el desallotjament.

La PAH ha volgut evidenciar aquest dijous allò que alguns dels seus activistes anomenen “la contraposició de dos models sobre una manera d’entendre el dret a l’habitatge“. “Si el banc dolent l’han rescatat amb els diners de tots els contribuents, per què volen fer fora la gent desnonada que s’hi està i que té dret a un sostre?”, argumentaven algunes de les persones que, amb la samarreta verda de la PAH enfundada, s’han passat dues hores cantant consignes a favor del dret a un sostre.

Mentre durava la trobada entre representants de la Plataforma i de l’Administració, la resta d’activistes ha seguit al vestíbul sense destorbar l’activitat del Departament. Han desplegat pancartes que duien escrits alguns dels càntics que ells mateixos reproduïen com ‘no s’entén gent sense casa i casa sense gent’ o el ja universal ‘sí que es pot’.

“Si la Generalitat representa el poble hauria d’estar pressionant perquè el Govern del PP i la Sareb posin els seus pisos a disposició dels milers de persones necessitades”, argumentava l’activista Marta Afuera.

L’esclat d’alegria ha estat unànime entre els membres de la PAH que hi havia al vestíbul quan els representants els han explicat el desenllaç de la reunió. No han faltat, però, algunes veus que desconfiaven de l’anunci del Departament. “Caldrà veure si compleixen això que diuen, perquè si fos així no hi haurien de dur els Mossos al desallotjament“, ha considerat un d’ells.

L’ordre judicial del desallotjament del bloc de Salt, on viuen 43 persones, entre elles 21 menors, és previst que s’executi el 16 d’octubre.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari