Bauzá trenca el consens polític i social de les Balears

La històrica manifestació contra el decret de llengües impulsat pel Govern de les Illes, últim conflicte del president balear
José Ramón Bauzá
José Ramón Bauzá

Una manifestació històrica va omplir diumenge passat els carrers de les principals ciutats de les Illes Balears per protestar contra la política lingüística i educativa del Govern de José Ramón Bauzá. L’atapeïda marea verda, que només a Palma va aplegar prop de 100.000 persones, escenifica el rebuig de la ciutadania al projecte estel·lar d’un executiu que pot atribuir-se el mèrit d’haver trencat el consens polític i social de les Illes, construït durant els últims trenta anys. En només dos anys de govern, Bauzá ha despertat la reacció contrària dels sectors educatiu, sanitari i social, de bona part dels empresaris i, fins i tot, de membres del mateix Partit Popular de les Balears.

 

Malgrat la contundent resposta del sector educatiu i la ciutadania, que a més de massiva va ser unitària perquè hi van participar els sindicats, les entitats socials i culturals, les associacions de pares i mares, la Universitat de les Illes Balears i la societat civil, el Govern de Bauzá no té previst canviar de parer. El conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha assegurat que els participants “no representen el sentiment popular” i que el Govern no farà “cap pas enrere” en relació amb l’aplicació del trilingüisme a les escoles.

 

Fill d’un mallorquí i una madrilenya i estudiant de la Complutense, vol marcar diferència, a l’estil del PP valencià, entre la varietat balear “que parlaven els nostres padrins” i la llengua catalana. Els ciutadans ja van celebrar una multitudinària manifestació al 2012 per protestar contra la modificació de la Llei de funció pública, que elimina el català com a requisit imprescindible per accedir a una feina a l’administració pública, reforma que el Tribunal Constitucional ha avalat aquesta setmana. La mesura va ser rebutjada fins i tot per companys de partit, com l’exalcalde de Manacor i diputat Toni Pastor, que va ser expulsat del PP per trencar la disciplina de vot al Parlament autonòmic.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides