Zapatero i González neguen el dret a decidir

Els expresidents socialistes consideren que la consulta sobiranista no és viable
Sense títol
Sense títol

Els dos presidents socialistes del Govern des de la recuperació de la democràcia, Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, han coincidit aquest dilluns a descartar les opcions que Catalunya celebri una consulta sobiranista i a recolzar una reforma federalista de la Constitució.

Zapatero, que s’ha expressat mitjançant un article d’opinió en el diari El Mundo, ha assegurat que “no és viable” que Catalunya celebra la consulta, mentre que González ha declarat als periodistes que han acudit a un desdejuni informatiu a Madrid que “la independència de Catalunya com a objectiu és un impossible”.

Felipe, en altres temps admirat pel PSC, ha atacat als socialistes catalans per recolzar un “debat sobre el dret a decidir sense definir què volen decidir”. En aquesta línia, ha criticat que la formació liderada per Pere Navarro no té una idea d’Espanya com sí la va tenir ell quan va governar el país durant 14 anys i també la té Rubalcaba.

Per la seva banda, Zapatero considera que la consulta és “un repte de gran transcendència”, però nega que tingui viabilitat jurídica. En canvi, l’antecessor de Rajoy advoca per escoltar als catalans amb aspiracions polítiques, per signar un “nou pacte” en la línia del de la Transició, per reformar en clau federalista la Constitució.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari