Èxit total de la Via Catalana

L'afluència de participants supera les expectatives i els catalans omplen tots els trams de la Cadena Humana
Via Catalana
Via Catalana

Centenars de milers de persones han participat aquest dimecres a la cadena humana per la independència que ha creuat Catalunya des de la frontera amb França fins a Vinaròs. Finalment s’han cobert tots els trams, fins i tot els de les Terres de l’Ebre, gràcies a la crida en els darrers dies de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), organitzadora de la Via catalana.

Les capitals de província han estat els trams amb més participació, especialment Barcelona, on a molts punts s’ha hagut de desdoblar la cadena per a que tothom pogués participar. Llocs estratègics, com la Sagrada Família, la Plaça Sant Jaume o la Plaça Catalunya han estat plens a vessar.

Polítics de CiU, ERC, ICV, la CUP i fins i tot el PSC –Marina Geli ha sorprès amb la seva participació-, s’han donat les mans a la Ciutadella al tram reservat per als diputats. Artur Mas i Núria de Gispert han rebutjat participar en considerar que el seu càrrec institucional els hi demana neutralitat. Qui si que ha format part ha estat la dona d’Artur Mas, Helena Rakosnik.

Els dirigents d’Esquerra i la Cup han demanat el President de la Generalitat que convoqui la consulta independentista el més aviat possible, mentre que des del PSC i C’s han reconegut l’èxit de la cadena humana, però s’han mostrat firmes en defensar les seves conviccions, que no passen per la independència de Catalunya.

Per la seva banda, Artur Mas ha mantingut la seva postura de demanar al Govern espanyol que cedeixi i permeti la consulta. El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha dit que Rajoy no es pot quedar de “braços creuats” després de l’acte d’aquesta diada.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari