Tres skinheads podrien anar a la presó per difondre idees neonazis

La fiscalia demana entre 5 i 8 anys de presó per a tres joves detinguts en 2010 als quals se'ls van confiscar armes i material neonazi

Logo_Intereconomia
Logo_Intereconomia

La fiscalia d’Odi i Discriminació ha demanat al jutge que instrueix el cas pel qual van ser detingudes tres persones acusades de difondre material neonazi a internet, penes que van dels cinc als vuit anys de presó. Els processats utilitzaven les xarxes socials per divulgar idees antidemocràtiques, homòfobes i xenòfobes.

Els tres acusats van ser detinguts en 2010 a Barcelona i pertanyien a un grup d’skinheads. També es dedicaven a difondre cançons, escrits i opinions que incitaven a l’odi i la discriminació contra els immigrants i els homosexuals i defensaven la puresa de la raça ària. Els detinguts utilitzaven diferents sobrenoms per ocultar la seva identitat i publicaven en xarxes socials comentaris de marcada tendència nazi-hitleriana. Tots tres utilitzaven terminologia pròpia d’aquest moviment -‘A.C.A.B.’, ’88’, ’18’, ‘SS’, ‘WHITE POWER’ o ‘W.O.T.A.N.’- per comunicar-se i saludar-se entre ells.

Aquestes tres persones -dos homes i una dona- es declaraven antisistema i tractaven d’intimidar mitjançant fotografies en les quals posaven al costat de banderes anticonstitucionals i abillats amb indumentàries o símbols nazis. A les imatges també era habitual que apareguessin amb armes, tant de foc com a ganivets i navalles, algunes de les quals van ser confiscades en els registres domiciliaris que la policia va practicar abans de la seva detenció. Això ha servit al fiscal per afegir el delicte de tinença il·lícita d’armes als càrrecs d’incitació a l’odi i la violència.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari