Mas i Duran fan les paus per encarar la consulta de 2014

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat protagonisme en el debat institucional sobre la consulta a dues figures importants d'Unió com Joan Rigol i Núria De Gispert
Mas i Duran
Mas i Duran

Artur Mas ha encarregat la conducció del debat institucional sobre la consulta per la independència a dues figures històriques d’Unió: Joan Rigol, expresident del Parlament, que serà l’encarregat de negociar un manifest unitari amb els integrants del Pacte pel Dret a Decidir; i , l’actual presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que encapçala la Comissió d’Estudi pel Dret a Decidir.

 

El pacte i la comissió debatran sobre el mateix, però són diferents: el primer és una plataforma impulsada pel Govern d’Artur Mas de la qual formen part partits polítics, institucions i entitats, de caire obertament independentista; mentre que la segona està composta únicament pels grups parlamentaris, amb les úniques absències del Partit Popular i de Ciutadans. El PSC s’ha desmarcat del pacte, però s’ha integrat en la comissió per considerar que el seu caràcter parlamentari no prefigura una estratègia proindependentista.

 

Fonts convergents reconeixen que no és casualitat que el president Artur Mas hagi col·locat dues figures democristianes per pilotar el debat institucional sobre el dret a decidir quan, en les últimes setmanes, des de Convergència s’ha acusat el líder d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida, d’aigualir el procés cap a la consulta per entestar-se a negociar-lo amb el Govern central.

 

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari