La Generalitat es ven la casa i se’n va de lloguer ruinós

L'executiu convergent ven 13 edificis a AXA Real Estate per 172 milions d'euros, entre els que hi ha les conselleries de Justícia, d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i d'Ensenyament. El Govern català les llogarà, però, per 14,69 milions anuals i per un període màxim de 20 anys
Conselleria d'Ensenyament
Conselleria d'Ensenyament

R.T.
El Govern de CiU ha anunciat dimarts que ha venut 13 edificis de propietat pública a AXA Real Estate per 172 milions d’euros, entre els que hi ha les conselleries de Justícia, d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i d’Ensenyament [a la imatge], entre d’altres. Els problemes de liquiditat de l’executiu convergent l’han portat a mesures desesperades com vendre patrimoni, tot i que no sempre li ha anat sortint tant bé com aquesta vegada.

La venda, que ha suposat uns ingressos de 9,38 milions d’euros més que el preu de sortida, suposarà que molts d’aquests immobles passaran a ser de titularitat privada i que la Generalitat els arrendarà per seguir utilitzant-los, però per un període màxim de 20 anys. En concret, són 14,69 milions d’euros anuals que s’hauran de destinar al pagament dels lloguers d’onze dels edificis, ja que dos d’ells els utilitzarà l’empresa compradora. Un ràpid càlcul permet veure que 20 anys d’aquest lloquer sumarien més de 280 milions d’euros, una quantitat molt superior als 172 milions obtinguts.

La Generalitat ha venut des de 2012 17 immobles per un valor total de 266 milions d’euros i segons ha anunciat en roda de premsa posterior al Consell Executiu el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, aquesta situació “respon a una situació d’emergència” davant de l’actual conjuntura econòmica.

Els 13 edificis
Els edificis venuts sumen prop de 80.000 metres quadrats de superfície sobre rasant i gairebé 30.000 sota rasant, el que converteix aquesta venda en la “major operació d’inversió immobiliària d’una cartera d’edificis al mercat d’oficines de Barcelona”, en paraules de Jones Long Lasalle, que ha assessorat AXA. En concret es tracta de les dependències de la conselleria de Justícia i la seu de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, totes dues al carrer Aragó; la Conselleria d’Ensenyament, a la Via Augusta, i la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, en la Gran Via. També hi figuren la conselleria de Justícia, al carrer Pau Claris, i la seu de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), a la Via Laietana.

Altres dels actius venuts són la seu de l’Institut Català de les Dones (ICD), a la plaça Pere Coromines; la Subdirecció General d’Autoritzacions Inicials d’Ocupació, al carrer Puig i Xoriguer, i l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a Barcelona, al carrer Carrera, l’Oficina d’Ocupació de la Generalitat al Barri Gòtic de Barcelona, al carrer Doctor Joaquim Pou; la seu de la Direcció General de Política Lingüística, al Portal de Santa Madrona; l’Arxiu Judicial Territorial de Barcelona, al carrer Roger de Flor, i la seu de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), a l’Avinguda Paral·lel.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari