ERC aplana la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat

A diferència de Junts i la CUP, no presentarà una esmena a la totalitat

Gabriel Rufián

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’ha desmarcat un cop més dels altres dos partits que representen l’independentisme català al Congrés, Junts i la CUP, i ha optat per facilitar la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat.

A diferència de juntistes i cupaires, que presentaran esmenes a la totalitat, els republicans s’han decantat per no registrar-ne, el mateix que han fet el Partit Nacionalista Basc (PN) i EH Bildu.

El termini per presentar esmenes a la totalitat s’ha exhaurit aquest divendres a les 14 hores, i ara l’aprovació dels comptes, amb la data de l’1 de gener a l’horitzó, depèn de les negociacions entre formacions polítiques.

ERC, malgrat aplanar el camí aquest divendres al govern de PSOE i Unidas Podemos, ha manifestat que està “molt lluny” d’inclinar-se per votar a favor de l’aprovació dels pressupostos, sobre els quals considera que hi ha “un ample marge de millora”. Segons ha comunicat el grup parlamentari al Congrés, vol donar marge a les negociacions en curs.

El partit d’Oriol Junqueras reclama a l’executiu central, a banda de polítiques sobre habitatge i energia, un finançament i polítiques fiscals que ajudin a lluitar contra les situacions d’emergència social. A més, exigeix el compliment de les execucions de les infraestructures compromeses a Catalunya.

Precisament, l’exsoci de govern d’ERC a la Generalitat, Junts, havia instat els republicans aquest dijous a no proporcionar estabilitat “a canvi de res” a un executiu que, segons la portaveu juntista Míriam Nogueras, “no compleix mai amb Catalunya”, i havia retret a ERC que ha estat còmplice de la no execució pressupostària.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari