El Consell Esportiu de l’Hospitalet obligava els treballadors a anar a actes del PSC

Segons una testimoni clau, l'assistència a dinars, mítings i altres esdeveniments "estava inclòs en el seu sou"

Assemblea General del Consell Esportiu de l'Hospitalet

Foto: @ConsellLH

Els directius del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat, l’entitat investigada per presumptes contractacions irregulars, obligaven els treballadors a assistir a actes del PSC, segons ha declarat una de les empleades afectades i testimoni clau del cas, Mercedes H., exparella del denunciant del cas i regidor Jaume Graells. Com ha avançat El Periódico, la treballadora va explicar a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional que quan va començar al Consell, l’exregidor d’Esports i llavors director de l’entitat, Cristian Plaza, va aconsellar-li que “seria bo” que s’afiliés al PSC, “com la resta de membres” de l’organisme.

En la declaració, la testimoni va afirmar que des que va començar a treballar al Consell “la feien acudir” a actes del PSC com, per exemple, un míting al qual va assistir Alfredo Pérez Rubalcaba que va celebrar-se a l’Hospitalet, on també van anar tots els membres de l’entitat en autocar. Mercedes H. va relatar que “la feien anar un cop de vegades a l’any de forma obligada” a la comissió d’esports a la seu del PSC, al barri de Santa Eulàlia, i va assenyalar que el 2010 va assistir “per ordre” de Plaza a un acte de l’alcaldessa Núria Marín per “fer embalum”. Segons la seva versió, mai va cobrar per aquests serveis ja que “estava inclòs en el seu sou”.

La testimoni va parlar també d’un dinar al qual “la van fer anar” on estaven Marín, el tinent d’alcalde Cristian Alcázar, Graells i Plaza, i en el qual, segons va explicar, l’alcaldessa “va tenir unes paraules” sobre les eleccions que se celebraven aquell any, el 2019, tot i que l’entorn de Marín ho nega. Les despeses del dinar, 405,95 euros, les va abonar el Consell Esportiu segons les diligències policials.

Mercedes H. va relatar a la Policia Nacional que l’entitat emetia factures a l’Ajuntament de l’Hospitalet encara que les activitats estaven subvencionades pel consistori i que, quan va comunicar-ho al que era director del Consell, Eduardo Galí, actualment imputat en el cas, li va manifestar que podia fer-se. Aquest procediment “s’anava fent amb regularitat” fins que, a principis del 2020, Galí va frenar-lo sobtadament.

(Visited 225 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari