Great Wall Motors descarta definitivament quedar-se amb la planta de Nissan

Ara, es postula com una de les alternatives el hub d'electromobilitat liderat per QEV Technologies

Mobilització dels treballadors de Nissan
Mobilització dels treballadors de Nissan

L’empresa xinesa Great Wall Motors (GMW), la principal candidata a substituir el lloc de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, ha descartat definitivament ocupar la planta, que dona feina a 2.500 treballadors i tanca el pròxim 31 de desembre. Segons ha anunciat el comitè d’empresa, “aquest matí ens han comunicat que GMW ha enviat una carta amb la decisió definitiva”, en la qual afirma que “es retira del procés de reindustrialització“. La multinacional xinesa tenia dubtes sobre la capacitat productiva de la fàbrica, i va demanar més ajudes públiques per prendre una decisió favorable. Els governs català i central li van fer una contraoferta, però sembla que ha estat insuficient per convèncer GMW d’establir-se a Barcelona.

Aquest fet complica el futur de la planta de la Zona Franca, el qual tornarà a tractar-se aquest dilluns de forma urgent en la mesa on estan presents la Generalitat, el Govern central, Nissan i els sindicats. En la reunió, s’abordarà la decisió de GMW i es buscarà una alternativa per garantir el futur de les tres plantes de Nissan que en pocs dies tancaran a Catalunya: la de la Zona Franca, la de Montcada i Reixac i la de Sant Andreu de la Barca.

Sembla que no hi ha una altra opció que posar en marxa el pla B: dividir les plantes i que les ocupin diverses empreses. Ara per ara, les alternatives que es plantegen per la de Barcelona són el hub d’electromobilitat liderat per QEV Technologies -que inicialment estava pensat per Sant Andreu de la Barca-, i les propostes logístiques d’altres empreses com la de la immobiliària australiana Goodman i la presentada pel Port de Barcelona i Merlin Properties. La planta de Montcada i Reixac l’ocuparà el fabricant de motos elèctriques Silence, mentre que per la de Sant Andreu de la Barca s’ha de buscar una alternativa.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari