Un dels dos turistes il·lesos a l’Afganistan ja ha abandonat el país i el segon ho farà “tan aviat com decideixi”

La dona ferida evoluciona "favorablement" a l'hospital de Kabul, tot i que el seu pronòstic és reservat

El ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel Albares

Un dels dos turistes que van quedar il·lesos durant l’atac a l’Afganistan ja ha abandonat el país i el segon ha decidit quedar-s’hi per fer unes “gestions personals” i marxarà “tan aviat com decideixi”, segons han indicat fonts del Ministeri d’Exteriors. Els diplomàtics desplaçats pel Govern d’Espanya ja han arribat a Kabul. Es tracta de l’ambaixador a l’Afganistan -emplaçat ara a Doha- i un diplomàtic enviat des de l’ambaixada del Pakistan.

Tots dos estan treballant per agilitzar els tràmits administratius per repatriar els cossos dels tres catalans morts i estan en contacte amb l’hospital de la capital afganesa, on continua ingressada la dona ferida durant l’atac, que evoluciona “favorablement”, tot i que el seu pronòstic és reservat.

Dia de dol oficial a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha decretat un dia de dol oficial i un minut de silenci aquest diumenge al migdia per la farmacèutica morta en l’atac a l’Afganistan. La víctima regentava la farmàcia ‘Les Arenes’ a la cocapital vallesana i va perdre la vida en l’atemptat juntament amb la seva mare, propietària de la farmàcia de l’estació de Sants de Barcelona, i un home de Girona.

L’atac a la zona de Bamian va deixar tres morts més de nacionalitat afganesa. En nom de la corporació municipal, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha condemnat “amb rotunditat” l’atemptat i ha mostrat el condol i suport a les famílies i amistats de les víctimes. S’ha dut a terme un minut de silenci a les 12:00 hores davant de l’edifici de l’Ajuntament.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari