El pantà de Sau ja supera el 20% de la seva capacitat gràcies a la pluja

Les perspectives meteorològiques a curt i llarg termini indiquen que poden haver-hi més precipitacions primaverals al maig i possiblement al juny

Pantà de Sau (Jordi Borràs, ACN)
Pantà de Sau (Jordi Borràs, ACN).

Les precipitacions recents a Catalunya estan revitalitzant els embassaments, com ara el pantà de Sau, que ha augmentat la seva capacitat al 21,18%, assenyalant una millora significativa des del seu mínim històric de l’1% al març. Altres embassaments clau, com els del riu Ter i Llobregat, també mostren una recuperació, acumulant més de 170 hectòmetres cúbics, un 27,86% de la seva capacitat, després de registrar un mínim històric del 14%.

Les perspectives meteorològiques a curt i llarg termini indiquen que poden haver-hi més pluges primaverals al maig i possiblement al juny, el que dona esperances per a una millora sostinguda en els embassaments. Les temperatures moderades en els pròxims dies i les previsions d’un juny plujós podrien alleujar encara més la situació abans de juliol i agost, els mesos més secs i calorosos.

El pantà de Sau, que ara supera el 20% de la seva capacitat, ha estat un símbol de la sequera a Catalunya. Al març havia arribat a un preocupant 1% de la seva capacitat, una imatge que contrasta amb el mínim històric de la gran sequera del 1990, quan va assolir el 5,7%.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari