Va mentir Salvador Illa en la comissió del Congrés pel cas Koldo?

L'exministre de Sanitat i líder del PSC, Salvador Illa, a la comissió d'investigació del Congrés sobre el cas Koldo (ACN)

Segons algunes veus de Junts, sí. L’exministre de Sanitat i candidat del PSC a les eleccions catalanes del 12-M, Salvador Illa, ha defensat la seva gestió al capdavant del ministeri durant la covid-19 i ha assegurat, en la comissió del Congrés per l’anomenat cas Koldo, que es va actuar de manera “prudent, responsable, diligent i eficaç” en la compra de material sanitari.

No obstant això, l’expresident de la Generalitat de Catalunya Quim Torra ha mostrat el seu desacord amb les declaracions d’Illa i l’ha acusat de mentir, tot aprofitant per recordar que a ell se’l va espiar utilitzant Pegasus el mateix 2020. “El Sr. Illa ha parlat de què va haver-hi una gran coordinació entre les administracions durant la COVID. No només és fals, sinó que vull recordar que durant aquells mesos jo vaig ser espiat pel seu govern amb Pegasus”, ha publicat Torra a X. Les paraules de l’expresident català les han compartit diversos membres de Junts, com ara el diputat del Parlament Francesc de Dalmases, i el regidor i portaveu de la formació a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

“Ho recordem perfectament, president. Com recordem, també, la gestió valenta de la vostra presidència en comparació amb la gestió nefasta, recentralitzadora i militaritzada que feia el gobierno d’Espanya amb el suport entusiasta d’ERC i (Gabriel) Rufián a Madrid. Memòria”, ha escrit De Dalmases, que s’ha fet ressò de la publicació de Torra. Per la seva banda, el portaveu de Junts al consistori barceloní ha apuntat que “no ens podem imaginar que un president de la Generalitat tingui aquestes credencials”.

El cantautor i activista independentista Lluís Llach també ha mostrat el seu acord amb les paraules de l’expresident català, i ha titllat Illa de “mentider” i “mediocre”. D’altra banda, l’exlíder de Podem a Catalunya Albano-Dante Fachín i el membre de Junts Rai López han compartit als seus respectius perfils la publicació de Torra.

(Visited 216 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari