Albiach critica que el PSC i ERC no descartin governar amb Junts

La candidata de Comuns Sumar reclama "blindar l'acord" per la immersió i retreu a Illa que plantegi un "model trilingüe"

Jéssica Albiach

La candidata dels comuns a les eleccions catalanes del 12-M, Jéssica Albiach, assegura que no pactarà ni governarà amb la dreta, però critica que el PSC i ERC no descartin aliances amb Junts per Catalunya. La candidata de Comuns Sumar ha lamentat aquest dilluns “que no sapiguem amb qui vol pactar el senyor que va per davant a les enquestes”, en referència al socialista Salvador Illa. Albiach també ha denunciat que els republicans es plantegin repetir la coalició amb la formació del postconvergent Carles Puigdemont malgrat la ruptura del passat executiu d’ERC i Junts.

En un esmorzar de Nueva Economia Fórum, Jéssica Albiach ha considerat una “anomalia” que “tenint un dels parlaments més progressistes d’Europa acabin sempre governant amb la dreta”. En aquest context, ha deixat clar que el seu partit “no farà govern ni acords ni amb Junts ni amb el PP”. I ha instat a “fer possible” una entesa entre les quatre forces progressistes, ara que “ja no existeixen” els vetos.

No obstant això, la candidata de Comuns Sumar ha lamentat que Salvador Illa no sigui “clar i transparent” amb la seva política d’aliances i que “diu que està disposat a arribar a acords amb tot”. Li ha replicat que “no és el mateix un govern amb Junts o amb el PP que un govern amb ERC i els comuns”.

Però Albiach també ha criticat que el republicà Pere Aragonès digui que vol tornar a pactar amb Junts per Catalunya. “De debò? Cal que recordem la tardor del 2022? Se’ls va trencar un govern i fa un any i mig”, ha recordat.

Immersió lingüística i cultura
La candidata dels comuns el 12-M ha centrat bona part de la seva intervenció a la cultura, a la qual s’ha compromès a destinar el 2% del PIB. I ha anunciat que impulsarà una llei de drets culturals, que entre altres qüestions acordarà l’accés a la cultura i que també busca “enfortir” el català i la immersió lingüística.

Pel que fa a la immersió, Albiach ha afirmat que aquesta llei “rebutja l’ocurrència d’una xarxa segregada que ara veiem que proposa un sector de l’independentisme”, en referència a Alhora i Clara Ponsatí. Però ha afegit que “tampoc contempla ni comparteix el model trilingüe que ara estan proposant certes forces com Salvador Illa”.

Davant d’això, la dirigent dels comuns ha reclamat “deixar la immersió i l’escola catalana tranquil·les” i ha fet una crida al “conjunt de forces catalanistes” per a “blindar l’acord” per la immersió lingüística davant “l’ofensiva política i judicial del PP i Vox”.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari