Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

Rebutgen que es mantingui l'ús policial de l'edifici, com preveu el Govern d'Espanya

Comissaria de Via Laietana

Una vintena d’entitats agrupades sota L’Ateneu de Memòria Popular han reclamat que la prefectura de Via Laietana de Barcelona sigui “només un lloc de memòria” i que no es mantinguin els usos policials de l’edifici, com preveu el Govern d’Espanya.

Segons les entitats, aquestes dues funcions dins el mateix espai “són incompatibles” i l’edifici no té “ni les raons operatives ni les condicions” pel treball dels funcionaris policials, difon l’ACN. A més, lamenten que la decisió de l’executiu de Pedro Sánchez “burla” la seva sol·licitud per declarar l’edifici com a lloc de memòria democràtica. “L’espai es mereix un tractament més seriós i definitiu”, s’han queixat.

“Vam utilitzar els mecanismes de participació que ofereix la llei dins el termini i en la forma escaient, i ens sorprèn i incomoda que el ministre faci aquest anunci, ja que burla la nostra demanda”, han afegit en referència a la petició, que van enviar a la Direcció General de Memòria Democràtica el gener de 2023.

Les entitats signants d’aquesta queixa són l’Associació Catalana d’Investigacions Marxistes, Amical de les Brigades Internacionals, Amical de Mauthausen, Amical de Ravensbrück, Associació Catalana de Persones Expresses Polítiques del Franquisme, Associació Catalana de Juristes Demòcrates, Associació Conèixer Història, Consortium for Advanced Studies Abroad, Escola Àngel Baixeras, European Observatory on Memories, Fundació Museu Històric Social la Maquinista, Fundació Cipriano García – CCOO de Catalunya, Irídia, La Teranyina Anònima (La Voz Ahogada), Memorial Democràtic Treballadors Seat, Fundació Neus Català, Associació Memòria Socialista i Androna Cultura.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari