El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista

El tràmit dona llum verda a la candidatura completa que compta amb Tomàs Molina de número dos

Oriol Junqueras, president d'ERC, i Diana Riba i Tomas Molina, candidats a les eleccions europees (Arnau Martínez, ACN)
Oriol Junqueras, president d'ERC, i Diana Riba i Tomas Molina, candidats a les eleccions europees (Arnau Martínez, ACN).

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana, celebrat aquest dissabte passat al matí, ha donat llum verda a les llistes per a les eleccions europees del proper 9 de juny. Com ja es va anunciar fa unes setmanes, la republicana Diana Riba encapçalarà la candidatura d’Esquerra, mentre que el físic i meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos dels republicans. L’aval es va donar dissabte però el partit no ha informat de la celebració de la reunió del Consell Nacional fins a aquest diumenge.

A més de Riba i Molina, la periodista i comunicadora danesa Helle Kettner serà la tercera dels candidats republicans al Parlament Europeu, escollida com a representant del Camp de Tarragona. La seguiran Oriol Cases, Elisabet Nebreda i Jordi Navarra. Hi figurarà també un candidat d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Mikel Lorenzo Forcada. La menorquina Blanca Noguera serà la representant del Jovent Republicà després que el seu Consell Nacional l’escollís el passat mes de març com a cap de llista de l’organització juvenil.

S’afegeix a la llista el sociòleg, doctor en econòmiques i catedràtic de ciència ambiental Louis Lemkow. De procedència sueca, Lemkow ja es va comprometre amb el projecte d’Esquerra Republicana ocupant un lloc a la candidatura de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. La llista d’Esquerra Republicana al 9-J s’integrarà a Ara Repúbliques, la coalició d’EH Bildu, el BNG i Ara Més.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari