Els veïns de Gavà Mar troben “inadmissible” i “incomprensible” la proposta de la Generalitat per incrementar els vols al Prat

Retreuen que ERC no els ha plantejat mai l'opció per ampliar l'activitat i creuen que beneficiaria els vols 'low cost'

El pas continu de passatgers a la zona de sortides de l'aeroport del Prat (ACN)

Els veïns de Gavà Mar han considerat “inadmissible” i “incomprensible” la proposta del govern de la Generalitat d’ampliar l’activitat a l’aeroport del Prat utilitzant les pistes per enlairaments i aterratges quatre hores al dia durant l’estiu.

El president de l’Associació de Veïns de Gavà Mar, Carlos Domènech, ha assegurat que aquest mesura va contra l’acord signat quan es va ampliar la T1, i retreuen que mai ERC els havia posat sobre la taula aquest plantejament, difon l’ACN.

A més, ha afegit que el model que ha exposat l’executiu de Pere Aragonès beneficiaria les companyies de vols low cost en lloc d’atraure les que fan vols intercontinentals, i ha assegurat que es podria arribar a les 90 operacions per hora amb la configuració i procediments d’aterratge actuals.

Domènech ha recordat que els acords per no alterar la configuració de pistes estan en l’acta judicial de la demanda que els veïns van presentar a Aena. També ha assenyalat que l’aeroport no es troba en la seva capacitat màxima d’operativitat: “El tràfic de 2017 no es va superar el 2023”, ha afegit.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari