Bolaños expressa respecte per la decisió de l’advocat del TJUE sobre Puigdemont, però recorda que no tindrà efectes

El ministre de Justícia no es pronuncia sobre la nova onada d'independentistes que marxen a l'estranger, investigats pel cas de Tsunami

Félix Bolaños

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha assegurat que el Govern d’Espanya veu amb el “màxim respecte” el procediment que es tramita al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre l’acta d’eurodiputat de l’expresident català Carles Puigdemont, però ha recordat que “no tindrà efectes pràctics” perquè Puigdemont ja va recuperar la seva acta.

Bolaños, d’altra banda, ha esquivat una pregunta sobre el fet que diversos independentistes que afronten imputacions per terrorisme per part del jutge Manuel García Castellón, en la causa de Tsunami Democràtic, hagin marxat a Suïssa, i s’ha limitat a recordar que el seu govern aposta pel diàleg i els acords.

Les declaracions de Bolaños arriben després que aquest dijous l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) s’hagi mostrat partidari d’anul·lar la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) del juliol del 2022 que va declarar inadmissible el recurs de Puigdemont i de Toni Comín contra la decisió inicial del Parlament Europeu de no donar-los l’escó el 2019.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari