El Sindicat de Periodistes considera “impròpies d’una democràcia” les amenaces de l’alcalde de Premià a l’emissora municipal

En una intervenció a la ràdio local, Rafael Navarro va dir que calia plantejar-se la seva continuïtat per haver donat veu a un grup de veïns crítics amb el nou sistema de recollida de brossa

Rafael Navarro, alcalde de Premià de Mar, a la intervenció a l'emissora local on va amenaçar amb tancar-la

El Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) ha difós aquest dimecres un comunicat en el qual “considera gravíssimes les amenaces fetes per l’alcalde de Premià, Rafael Navarro, al director de l’emissora municipal, Francesc Triola, de plantejar-se el seu tancament si persisteixen les crítiques cap a determinades actuacions del consistori”. El conflicte sorgeix, segons explica el comunicat, pel tractament informatiu de la mobilització d’un grup de veïns relacionada amb un projecte municipal sobre la recollida de brossa a la ciutat.

En la seva intervenció al programa ‘Parla l’alcalde’ de Ràdio Premià de Mar, Rafael Navarro va retreure al presentador, Francesc Triola, que l’emissora hagués informat de les protestes veïnals afirmant que era com si hagués donat veu als terraplanistes o als contraris a la vacunació contra la Covid. Va afirmar que la ràdio “també és ajuntament” i que, per tant, segons ell, no pot criticar-lo. El SPC considera que aquesta actitud és impròpia d’una democràcia. “Els mitjans públics -sigui quin sigui el seu àmbit territorial- ni poden ni han de ser portaveu dels poders de torn. La redacció va complir amb la seva obligació professional de donar veu a un col·lectiu contrari a un projecte municipal, qüestió que veiem cada dia a molts llocs del país, atenent al dret constitucional a la protesta”, recorda el sindicat.

El SPC reclama Navarro que “es desdigui públicament de les seves amenaces i reconegui el valor dels mitjans del seu municipi en la dinamització de la vida democràtica premianenca”. Es dona la circumstància que l’actual alcalde és periodista i que va treballar a l’emissora de la vil·la.

Navarro és alcalde en representació de Junts, que va obtenir set regidors a les últimes eleccions municipals, i governa en coalició amb ERC, que en té tres. A l’oposició hi ha el PSC, amb quatre, Crida Premianenca, amb tres, Premià en Comú Podem, amb dos, i el Partit Popular i Ciutadans, amb un cadascun. Els grups de l’oposició coincideixen en exigir explicacions a l’alcalde, així com també ho han fet Comissions Obreres o el sindicat SAD de Cuidadores municipals.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari