La Generalitat nega “categòricament” que Catalunya sigui un “infern fiscal” com diu Foment

El govern demana "rigor" a la patronal i destaca que el projecte de pressupostos preveia baixar el tipus mínim de l'IRPF al 19%

Reunió del Consell Executiu del 9 de gener del 2024

El govern de la Generalitat ha negat “categòricament” aquest dimarts que Catalunya sigui un “infern fiscal” després que aquest matí el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ho afirmés durant la presentació d’una vuitantena de propostes recollides sobre fiscalitat.

“No hi ha cap dada que sustenti aquesta afirmació”, han argumentat fonts del Departament d’Economia citades per l’ACN, que subratllen que el debat “no es pot deslligar del dèficit fiscal”. “Els debats s’han de fer amb rigor i no amb errors“, han afegit.

Així mateix, fonts de l’executiu en funcions han afirmat que el tipus mínim de l’IRPF és del 20% i el màxim d’un 50%, i no d’un 52% i un 21,5%, respectivament, tal com afirma la patronal, i la Generalitat ha remarcat que el projecte de pressupostos d’aquest any preveia la rebaixa del tipus mínim en un punt percentual, fins al 19%.

El Departament d’Economia, a més, ha esgrimit dades del Consell General d’Economistes corresponents a la fiscalitat d’aquest any per rebatre que Catalunya tingui els tipus marginals “més elevats del conjunt de les comunitats autònomes espanyoles”, com sosté Foment del Treball. Segons els economistes, la comunitat amb el tipus marginal màxim més elevat és la Comunitat Valenciana, amb un 54%, i la que té el mínim més elevat el País Basc, amb un 23%, recull la mateixa informació.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari