El Consell de Ministres activa l’eliminació de la “visa d’or” que dona la residència a qui inverteix en habitatge

La Moncloa considera que aquest incentiu suposa el 5% de les operacions immobiliàries a Barcelona i el 7% a Marbella

Isabel Rodríguez

El Consell de Ministres ha posat en marxa aquest dimarts l’eliminació de la denominada “visa d’or” per a la compra d’habitatge, és a dir, l’obtenció automàtica de la residència espanyola per als ciutadans no comunitaris que inverteixin 500.000 euros o més en béns immobles.

Segons la Moncloa, en els últims deu anys l’Estat ha concedit 10.000 autoritzacions de residència per la via del golden visa. Tal com ha detallat avui la ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez, la reforma reguladora permet resoldre un problema “molt específic” en zones com Catalunya, Madrid o les Illes Balears.

“La compra d’habitatges lligats a la inversió i les golden visa suposen el 7,1% a ciutats com Marbella o el 5,3% a Barcelona. Són un percentatge molt significatiu dels moviments de compra el darrer any. La mesura vol donar resposta a aquestes ciutats i als habitants que busquen un habitatge com una missió impossible”, ha admès Rodríguez. “Eliminant-les pararem l’especulació amb el que per nosaltres és un dret”, ha reblat.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari