El fiscal general de l’Estat torna a rebutjar fer l’informe sobre l’amnistia demanat pel Senat

García Ortiz recorda al PP que la Fiscalia no té competències per pronunciar-se sobre lleis en tramitació

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, moments abans de la Junta de Fiscals de Catalunya (ACN)

El Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha comunicat per carta al president del Senat, Pedro Rollán, que no elaborarà l’informe sobre la llei d’amnistia que li va demanar la cambra alta, on el PP té majoria absoluta.

García Ortiz, segons difon l’ACN, hi reitera que és “inviable” que el Consell Fiscal “emeti cap informe” sobre la proposició de llei perquè “no té competència per informar sobre iniciatives legislatives que s’estan tramitant en seu parlamentària”.

El fiscal general de l’Estat ha rebutjat, d’aquesta manera, la petició que la Mesa del Senat li va formular el passat mes de març, quan li va reclamar que redactés “amb caràcter urgent” un informe sobre la llei d’amnistia. Prèviament, García Ortiz ja havia desestimat una altra petició del Senat plantejada el gener, quan la llei ni tan sols estava en tramitació a la cambra alta.

García Ortiz considera que la petició “no tenia cap fonament” i, a més, és “inviable”, perquè el fet que la Fiscalia es pronunciés sobre una llei en tramitació suposaria alterar el normal funcionament de la institució.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari