Pilar Rahola lloa el “canvi econòmic” del president Javier Milei a l’Argentina

Ambdós són acèrrims defensors de l’Estat d’Israel i del sionisme i més en l’actual massacre de Gaza

Abans de ser designat president de l’Argentina, l’anarco-capitalista Javier Milei va protagonitzar un àcid enfrontament verbal amb Pilar Rahola, que li va criticar, en un programa televisiu, la seva promesa de renunciar a cobrar el seu sou oficial i de donar-lo a través d’un sorteig. Va ser el gener del 2022, quan Javier Milei era diputat nacional de La Libertad Avanza. Pilar Rahola, que coneix molt bé l’Argentina, va donar la seva opinió pel programa La Nación. “No es pot jugar amb la dignitat d’un càrrec públic”, va dir la tertuliana, en referència al polèmic sorteig del sou del diputat. “Un càrrec públic és algú que deixa la seva feina per servir la nació i, per tant, ha de tenir un sou raonable”, va argumentar.

Javier Milei li va respondre que “si jo estic ocupant un càrrec i a mi se’m paguen uns diners, jo en faig el que em dona la gana”. Va acusar Pilar Rahola de patir la “malaltia de l’esquerra”, que és “no estar acostumats a la llibertat”. L’ara president argentí va preguntar “qui és” Pilar Rahola per parlar de “sou raonable” pels diputats i “si és ella qui posa el preu”. Segons Javier Milei, l’única llei justa per fixar els salaris és “la llei del mercat” i va acusar Rahola de pertànyer a una esquerra “malalta d’Estat i de dirigisme”.

Però, més enllà d’aquesta picabaralla televisiva, Javier Milei i Pilar Rahola tenen un fortíssim nexe d’unió: la seva rotunda admiració per l’Estat d’Israel i el sionisme. El president argentí, en l’actual crisi per la invasió i genocidi de la Franja de Gaza, ha fet costat, sense fissures, al president Benjamin Netanyahu i al govern de Tel-Aviv. Una posició dura que també comparteix Pilar Rahola, en contrast amb l’opinió pública internacional majoritària, que condemna les reiterades atrocitats de l’Exèrcit hebreu contra la població civil palestina.

L’escriptora i polemista catalana intenta refer els ponts trencats amb Javier Milei. En aquest context, Pilar Rahola es va reunir la setmana passada a Barcelona amb Darío Epstein, un economista i analista financer argentí que passa per ser un dels principals assessors de Javier Milei. El seu nom havia sonat com a ministre del govern d’aquest estrambòtic president anarco-capitalista, però es manté com una de les persones més influents de La Libertad Avanza.

Darío Epstein va deixar constància d’aquesta trobada a través de la xarxa X, amb foto inclosa. Segons aquest assessor del mandatari argentí, Pilar Rahola va tenir “paraules elogioses pel canvi econòmic que promou Javier Milei”, encara que les seves ferotges retallades estiguin incrementant la pobresa al país i exacerbant les tensions socials. En record d’aquesta reunió, Pilar Rahola va regalar a Darío Epstein dos dels seus llibres, per tal que els llegís durant el viatge de tornada a Buenos Aires.

(Visited 294 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari