Primer pas de l’Audiència Nacional per investigar PSOE, Junts i ERC per la llei d’amnistia

La jutgessa veu una "possible" infracció penal arran d'una querella d'Abogados Cristianos

L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

L’Audiència Nacional ha demanat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC arran de la llei d’amnistia, després que l’associació Abogados Cristianos presentés el març passat una querella contra els impulsors de la mesura. A l’escrit, al qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 indica que els fets que es descriuen a la denúncia “presenten característiques que fan presumir la possible existència d’una infracció penal“.

Amb la qüestió que l’Audiència ha traslladat a la Fiscalia, el tribunal fa el primer pas per investigar els denunciats per l’associació ultracatòlica. De fet, a l’escrit, la magistrada acorda incoar diligències prèvies, i passa la causa al ministeri públic perquè informi sobre si és competent i, si escau, de les diligències que caldria practicar.

En el text la jutgessa també indica que no estan determinades ni la naturalesa ni les circumstàncies dels fets que denuncia l’associació de lletrats cristians, ni tampoc les persones que hi podrien haver intervingut. Per això, considera que cal instruir diligències prèvies i practicar les “essencials” per determinar aquests aspectes i, si és el cas, el procediment a aplicar.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari