Generalitat i sindicats de presons acorden crear un grup de treball sobre seguretat als centres

Els treballadors i l'executiu català també han acordat seguir negociant qüestions laborals

  Funcionaris de presons es manifesten a Brians 2 contra l’assassinat de la cuinera de Mas d’Enric (ACN)

  El Govern de la Generalitat de Catalunya i els sindicats de presons han pactat aquest dimarts crear un grup de treball sobre seguretat a l’interior dels centres penitenciaris i un altre que seguirà negociant qüestions laborals, com feia fins ara. En una trobada aquest dimarts al matí al Districte Administratiu arran de l’assassinat d’una cuinera de la presó de Mas d’Enric, ambdues parts s’han instat a seguir negociant en els dos àmbits diferenciats. A la trobada hi havia el secretari general de Justícia, Jordi Martinoy, i representants de la Secretaria d’Administració i Funció Pública, després que els sindicats es neguessin a dialogar amb la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, o el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, dels quals demanen la dimissió.

  Els sindicats han convocat vaga per al 26 d’abril i per a l’11 de maig, coincidint amb l’inici de la campanya per a les eleccions al Parlament del 12 de maig i amb la jornada de reflexió. CSIF, Intersindical, ACAIP, UGT, IAC-CATAC i CCOO consideren que el relleu del director de la presó Mas d’Enric anunciat la setmana passada equival al sacrifici d’un “peó” per “protegir figures més rellevants”, i lamenten que l’estratègia “evidencia que els objectius electorals semblen tenir prioritat per damunt de la voluntat del Govern de resoldre el conflicte”.

  Tot i això, els sindicats opinen en un comunicat conjunt que l’anunci del relleu del director de Mas d’Enric indica, també, que l’escenari “podria estar canviant”. En aquest sentit, consideren que la mesura “suposa un reconeixement públic” de la Generalitat que el Departament de Justícia “ha d’assumir la seva responsabilitat”. A banda del relleu al capdavant de la presó tarragonina, Justícia ha anunciat altres canvis, com alguns protocols del CIRE, l’empresa pública on treballava la cuinera. També s’han produït canvis a les presons de Ponent i Lledoners, on s’ha prohibit que hi treballin interns amb crims de sang.

  (Visited 32 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari