Els sindicats troben “insuficient” el relleu a la direcció de Mas d’Enric i demanen dimissions al departament

IAC-Catac i UGT han celebrat la decisió de Justícia, però exigeixen que pleguin Gemma Ubasart i Amand Calderó

    Dos agents dels Mossos d'Equadra davant les portes del centre penitenciari Mas d'Enric durant la jornada de protesta (ACN)

    Els sindicats IAC-Catac i UGT han celebrat el relleu a la direcció de la presó de Mas d’Enric (Tarragonès) que ha anunciat aquest dimecres el Departament de Justícia, però han recordat que les seves exigències també passen perquè es produeixin dimissions a la cúpula del departament. Els sindicats s’han mostrat inicialment sorpresos pel relleu, però a la vegada han remarcat que havien demanat la dimissió i la destitució de Paco Romero, que feia quasi vint anys que estava al capdavant del centre penitenciari.

    Amb tot, representants dels sindicats han indicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el canvi “no és suficient” i que demanen també les dimissions de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. Des d’IAC-Catac han considerat que Romero “no és l’únic responsable” de la situació d’inseguretat que denuncien els treballadors i funcionaris de presons, però han recordat el “menyspreu” que el fins ara director del centre va tenir amb la família de la cuinera que va ser assassinada a mans d’un reclús el passat 15 de març, quan no els va rebre a l’entrada de la presó.

    Des d’UGT també han valorat positivament el canvi i han reconegut que no s’ho esperaven. “És positiu, però no suficient”, han remarcat fonts sindicals, que troben “malament que el col·loquin a un altre lloc”.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari