El 64,4% dels vehicles previstos han tornat a l’àrea de Barcelona en l’operació retorn de Setmana Santa

Les retencions d'aquest Dilluns de Pasqua han estat de 43 quilòmetres al migdia, lluny dels 107 quilòmetres del 2023

Vehicles de tornada cap a Barcelona per l'AP7 durant l'operació tornada aquest dilluns de Pasqua
Vehicles de tornada cap a Barcelona per l'AP7 durant l'operació tornada aquest dilluns de Pasqua

Uns 380.000 vehicles ja han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona a les 16.00 hores d’aquest dilluns d’operació retorn de Setmana Santa, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Això significa el 64,4% dels 590.000 desplaçaments previstos. Les carreteres que s’espera que tinguin més complicacions aquest Dilluns de Pasqua són l’AP-7 i la C-16. A primera hora d’aquesta tarda, l’autopista AP-7 registra alguns trams amb retencions de Santa Margarida i els Monjos a l’Arboç, a Banyeres del Penedès i del Perelló a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, però al migdia ha acumulat uns 43 quilòmetres a tot Catalunya. Tot i això, ha quedat lluny dels 107 quilòmetres de cua del 2023, un 60% menys.

Amb el pronòstic de sol i absència de pluges, Trànsit ha pogut desplegar els carrils addicionals a l’AP-7 i la C-32 i, de fet, ja ha obert a les 12.00 hores el carril addicional a l’AP-7 sud/B-23 entre Vilafranca del Penedès i Molins de Rei.

28 morts en el primer trimestre, sis menys que el 2023

El Servei Català de Trànsit també ha fet balanç del primer trimestre del 2024 que s’ha tancat amb 28 persones mortes a les carreteres de Catalunya, sis menys que en els primers tres mesos del 2023 (34). Això es tracta d’una reducció del 17,6% de les víctimes mortals, que s’eleva a un 24,3% menys respecte al mateix període de 2019 (37 morts). Al llarg d’aquests primers tres mesos del 2024 també s’han registrat 163 ferits greus, un 3,2% més que en el mateix període del 2023.

Per províncies, Barcelona acapara la major part de víctimes de trànsit amb 13 morts, els mateixos que l’any passat. La segueix Tarragona, amb 8 morts, però 1 menys que l’any passat. A Lleida hi ha hagut 4 víctimes mortals, la meitat que el primer trimestre de 2023. Finalment, a Girona han mort 3 persones a la xarxa interurbana, cosa que representa una víctima més que l’any passat.

Les víctimes: 24 homes i quatre dones

De les 28 víctimes mortals a les carreteres catalanes en aquest primer trimestre del 2024, 24 eren homes i 4, dones. Les dades de sinistralitat d’aquest primer trimestre també mostren un alt percentatge d’homes entre els ferits de gravetat: dels 163 ferits greus en accident de trànsit, 120 són homes i 43 són dones. Pel que fa a l’edat, 22 de les 28 víctimes tenien més de 45 anys. En paral·lel, una tercera part dels finats pertanyien a col·lectius vulnerables: 8 eren motoristes i 2 eren vianants.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari