Els veïns de Lilla tallen l’A-27 entre Valls i Montblanc per exigir el pagament de les indemnitzacions per esquerdes a habitatges

La mobilització coincideix amb l’operació sortida de Setmana Santa i provoca retencions a l’AP-2, l’N-240 i la C-14

Els veïns de Lilla concentrats a la rotonda d'accès a l'A-27 a Montblanc (Neus Bertola, ACN)
Els veïns de Lilla concentrats a la rotonda d'accès a l'A-27 a Montblanc (Neus Bertola, ACN).

Una setantena de persones han tallat l’A-27 aquest dijous a la tarda entre Valls i Montblanc per exigir el pagament “immediat” de les indemnitzacions per les esquerdes que van provocar les obres del túnel a una vuitantena de cases de Lilla. “És una vergonya”, ha denunciat l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, qui ha recordat que l’exministra de Transports, Raquel Sánchez, es va comprometre a pagar els prop de 700.000 euros als veïns d’aquesta pedania a finals del 2023. “Estem cansats que prometin i prometin, però que no arribi ni un euro”, han criticat els veïns que no descarten noves accions de protesta. La mobilització ha coincidit amb l’operació sortida de Setmana Santa i ha provocat retencions a l’AP-2, l’N-240 i la C-14 a Montblanc.

“Estem molt emprenyats. No hi ha dret”, ha criticat l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, qui ha lamentat que des del Govern d’Espanya “es vagin passant la pilota”. “Ens van prometre abans d’inaugurar el túnel de Lilla, perquè els veïns no diguessin res i es mantinguessin pacífics, que rebríem les indemnitzacions abans d’acabar el 2023 i aquí no ha arribat ni un euro”, ha afirmat Pallissó. Ha recordat que no només protesten per les indemnitzacions, sinó també per la manca de pantalles acústiques, els problemes als ponts i els diversos camins que continuen sense asfaltar.

Unes paraules que també ha compartit la presidenta de l’Associació de veïns de Lilla, Teresa Figueres, qui considera que “els prenen el pèl”. Per aquest motiu, ha afirmat que seguiran amb les mobilitzacions per provocar que l’A-27, “per on passen molts camions”, no sigui útil fins que no obtinguin una resposta. “El veïnat de Lilla està disposat a sortir de forma regular a tallar la carretera”, ha assegurat Figueres, qui ha recordat que aquesta és la tercera vegada que es manifesten, la primera des que es va obrir aquest tram de l’autovia.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari