Retencions a les carreteres catalanes per l’operació de sortida de Setmana Santa

La via que concentra la mobilitat és l’AP-7, amb dos carrils addicionals que s'obren quan és necessari

Circulació a l'AP-7 - Foto: ACN, Laura Fíguls

Les carreteres catalanes registren aquest dijous retencions de trànsit per l’operació de sortida de Setmana Santa. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), l’AP-7 acumula diverses aturades intermitents en els dos sentits de la marxa. De fet, Trànsit hi ha obert dos carrils addicionals per descongestionar el trànsit, però no s’han pogut evitar uns 50 quilòmetres de cues en diferents trams en els dos sentits de l’AP-7. Les incidències que han provocat retencions han estat majoritàriament avaries i accidents lleus.

Cap a les 14 h, quan la situació ha millorat, s’ha tancat l’accés als dos carrils addicionals, però els manté habilitats per si els torna a obrir aquesta tarda, ja que Trànsit espera encara un pic de sortida cap a les 17 h. Fins a les tres de la tarda d’aquest dijous, han sortit de l’àrea d’influència de Barcelona uns 199.000 vehicles, que representen el 34,7% dels desplaçaments totals que es calcula que es facin fins a les 15 hores d’aquest divendres. Concretament, entre dijous i divendres, Trànsit preveu que es produeixin uns 575.000 desplaçaments de sortida des de l’àrea de Barcelona, i, de cara a dilluns, uns 590.000 desplaçaments de retorn, difon l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Segons va anunciar aquest passat dimecres el director del SCT, Ramon Lamiel, el dispositiu especial de Trànsit en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra es posa en marxa aquest dijous a les 15 h de la tarda i finalitza el Dilluns de Pasqua a les 24 hores. Entre aquests dies, es preveu que el pic de sortides arribi entre dijous al matí i divendres al migdia; i el de tornada, el mateix dilluns.

Segons el mateix servei, la mobilitat es distribuirà entre les vies de muntanya i les del litoral català, tant a la Costa Brava com a la Costa Daurada, tot i que la concentració dels desplaçaments tindrà lloc a l’AP-7, una tendència que s’ha repetit en els darrers dos anys després de l’alliberament dels peatges.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari