El secretari general de la Federació Catalana de Futbol acusa Soteras de formar part d’una “trama” en les eleccions

Oriol Camacho diu que el president de l'entitat, el director general i alguns treballadors van influir en el procés en benefici propi

    El secretari general de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Oriol Camacho

    El secretari general de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Oriol Camacho, ha parlat obertament de les irregularitats que es van produir a les eleccions de febrer del 2023. Segons ha avançat Futbolcatalunya i ha publicat Iusport, en declaracions davant del jutjat aquest dimarts Camacho ha acusat el president de la FCF, Joan Soteras, i el director general, José Miguel Calle, d’orquestrar una “trama” amb la col·laboració d’alguns treballadors per influir en el procés electoral en benefici propi.

    De fet, hi hauria actes notarials fraudulentes i s’hauria produït una falsificació de signatures en els comicis que van donar la victòria a Soteras davant del seu rival, Juanjo Isern. A més, com ja es va publicar, les Meses electorals de les eleccions en qüestió no estaven formades pels juristes dels comitès de competició, sinó per diversos treballadors que tenien l’ordre de donar el vistiplau a les actes procedents de la candidatura de Soteras i enviar les contràries a una adreça de correu federatiu perquè les supervisés Calle.

    En la seva declaració, Camacho ha explicat que un dia abans de les votacions, “el director general de la FCF va reunir un membre de cada mesa electoral i va deixar clar que només havien d’acceptar les actes notarials que procedissin de la candidatura de Joan Soteras. Si arribaven d’altres candidatures, s’havien d’escanejar i enviar a un compte d’incidències i ell mateix resoldria si era vàlida o no. Aquesta recomanació es va fer a uns membres de mesa que, per primera vegada en unes eleccions de la FCF, no eren els juristes dels comitès de competició, si no treballadors federatius”.

    Camacho ha declarat com a testimoni protegit al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, en la causa de la querella que Soteras va presentar contra Isern per unes declaracions en què el segon afirmava que les eleccions “van ser fraudulentes i va haver-hi una presumpta falsificació d’actes notarials”.

    Aixecament del secret de sumari

    D’altra banda, el passat 5 de març, els Mossos d’Esquadra van escorcollar durant 12 hores la seu de la FCF i van requisar diversos dispositius de directius i executius, com Soteras i Calle, i també de treballadors. Concretament, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell investiga els presumptes delictes d’administració deslleial, falsedat en document públic i falsedat en document privat amb relació al procés electoral de febrer del 2023.

    Ara, aquest jutjat ha aixecat el secret de sumari i l’excandidat Isern i els setze clubs perjudicats pel suposat falsejament d’actes poden sol·licitar tota la informació exposada. Queda pendent, però, conèixer els nous moviments del jutjat número 2 de Sabadell així com la resolució final del jutjat número 7 de Barcelona, sobre la querella de Soteras contra Isern. També s’està a l’espera de la decisió final del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha de resoldre el recurs d’Isern en el qual sol·licita l’exclusió de la candidatura de Soteras per “inelegibilitat sobrevinguda”, ja que els seus membres van mantenir la doble condició de candidats i directius de la Federació, contradient així resolucions del Tribunal Català de l’Esport.

    (Visited 52 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari